Treci la conținut
Livrare Gratuită la comenzi peste 850lei!

Blogul Magoland

Recomandări Drujbe / Motofierăstraie cu motor pe benzină

de magoland Admin 05 Aug 2022

Drujba / Motofierastrau pe benzină

Una dintre uneltele indispensabile din gospodarii este drujba, cunoscută de mulți şi sub numele de motofierăstrău. Există o varietate mare de motofierăstraie, de aceea selectarea modelului potrivit poate fi o adevărată provocare, chiar şi pentru cunoscători.

Să vedem care sunt cele mai populare tipuri de motofierăstraie, cum ajută acestea în gospodărie dar şi câteva detalii legate de cum poate fi pornită şi utilizată în siguranţă o drujbă pe benzină.

 

Cum să alegi corect un motoferăstrău?

Dacă vorbim de capacitatea motorului şi intensitatea de exploatare putem preciza că există drujbe profesionale, drujbe semiprofesionale ( gama medie) şi drujbe pentru utilizări ocazionale. Prima întrebare la care trebuie să îţi răspunzi pentru a avea certitudinea că iei decizia corectă este: “Cât de des foloseşti motoferăstrăul?”

În cazul în care deţii o livadă generoasă, cu siguranţă, varianta profesională este opţiunea pe care trebuie să o iei în seamă, dacă numărul pomilor ce necesită tăieri nu este foarte mare, poţi alege o drujbă medie. Pentru utilizări rare şi ocazionale se recomandă achiziţionarea unei variante din ultima categorie, mai ieftină şi cu mai puţine accesorii, dar facil de utilizat.

Vorbind de modul de alimentare, putem preciza că există:

  • motofierăstraie cu motoare termice (foarte eficiente, cu putere a motorului ridicată, potrivite pentru utilizari intense). Aceste drujbe sunt alimentate cu benzină și sunt potrivite pentru lucrări ample, pentru pădurari şi livezi extinse. Sunt extrem de fiabile, versatile, ergonomice şi vin cu numeroase tipuri de motorizări, astfel că pot fi integrate într-o varietate mare de lucrări;
  • drujbe cu motor electric (potrivite pentru gospodarii mici, foarte eficiente, dar cumva limitative); 
  • motofierastraie cu acumulatori (practice, fiabile versatile potrivite pentru lucrări de mică anvergură).

Cum mă ajută în gospodărie un motofierastrau pe benzină?

Cum am precizat, drujba este necesară în orice gospodărie, fie că vorbim de toaletări de arbori, tăieri anuale sau de lucrări de tăiere a lemnelor pentru iarnă, această unealtă facilitează realizarea și executare a lucrărilor de tăiere, scurtează timpul de lucru şi micşorează efortul uman ce trebuie depus în astfel de sarcini. Drujbele cu benzină sunt foarte mobile şi oferă utilizatorilor acces în zonele cele mai îndepărtate ale gospodărie, totodată se caracterizează prin autonomie ridicată ce permite o bună organizare.

 

Cum pornesc şi cum folosesc o drujbă pe benzină?

Motoferăstrăul cu benzină este o unealtă ce are în componență lanţ și dinți foarte ascuțiți, prima şi cea mai importantă etapă este de tensionare a lanțului drujbei. Realizarea acestui pas este esențial înainte de punerea în funcţiune a dispozitivului, întrucât asigură funcționarea corectă a dispozitivului. 

Legat de pornirea drujbei, vorbim de două situaţii. În cazul când  motorul este  rece, se activează frâna lanţului, se apasă comanda de compresie,  se activează şocul. În cazul în care motorul este cald, dispozitivul se poate porni fără acţionarea şocului. În anumite cazuri, dacă există blocaje, drujba poate fi pornită ducându-se acceleraţia până la jumătate, se va activa şocul, apoi când motorul porneşte, acesta se va dezactiva. 

Utilizarea drujbei este o sarcină ce trebuie realizată cu maximum de responsabilitate. Ustensila este una ce poate produce accidentări grave dacă este incorect utilizată sau manipulată.

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

Te-ai înscris cu succes la newsletter!

Acest e-mail a fost înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alegeţi opţiuni

Editați opțiunea
this is just a warning
Autentificare
Coș de cumpărături
0 articole